(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
JABLKOVÝ ZÁVIN Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA
Potřebné ingredience
1 kelímek pomazánkového másla, 2 kelímky (ty od pom. másla) hladké mouky, špetka soli Na náplň: nastrouhaná jablka, máslo, strouhanka, skořice, dál dle chuti můžete přidat rozinky, strouhaný kokos, oříšky, prostě co kdo má rád
Postup přípravy
Zní to divně- závin s pomazánkového másla, ale výsledkem je jemňounká chuť. Je moc vynikající a hlavně jednoduché a rychlé.
Zaděláme těsto s pomazánkového másla, hladké mouky a soli. Vyválíme placku(y) a lehce potřeme rozpuštěným másle, posypeme lehce strouhankou (aby nám jablíčka nesmáčela těsto) a dáme nastrouhaná jablka. Já je pokamu trochou rozpuštěného másla a pak přidávám ostatní ingradience podle chuti (strouhaný kokos, ořechy, rozinky, jak chcete) a navrch posypeme mletou skořicí. Zavineme, potřeme máslem nebo vejcem a dáme do trouby péct klasicky do zlatova. Dobrou chuť.
Zaděláme těsto s pomazánkového másla, hladké mouky a soli. Vyválíme placku(y) a lehce potřeme rozpuštěným másle, posypeme lehce strouhankou (aby nám jablíčka nesmáčela těsto) a dáme nastrouhaná jablka. Já je pokamu trochou rozpuštěného másla a pak přidávám ostatní ingradience podle chuti (strouhaný kokos, ořechy, rozinky, jak chcete) a navrch posypeme mletou skořicí. Zavineme, potřeme máslem nebo vejcem a dáme do trouby péct klasicky do zlatova. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Keťa
(upraveno)
20. 4. 2013, 9:01
Tak zrovna zkouším péct, těsto bylo v pohodě, tak uvidíme výsledek, ale určitě to bude vynikající - jak říká klasik, v jednoduchosti je síla
Zrušený účet
(upraveno)
10. 5. 2010, 14:38
Jani, super receptik, , uz dlouho se mi líbil, ale az dnes jsem zavin upekla. A PARADA!!!! Pouzila jsem obycejne pomazankove máslo ARO - a slo to pekne vypracovat i vyvalet. Ke kaficku bude PRIMA
Janca333
(upraveno)
11. 5. 2010, 18:22
@
To jsem ráda, že opět receptík zabodoval
L.e.n.d.a
(upraveno)
3. 11. 2009, 17:42
dnes jsem zkusila závin podle vás a výsledek byl proste super těsto bylo prima, hezky se s ním pracovalo a na chuť je taky moc dobry... manzel chvalil a zavin mu chutnal vic nez z listoveho testa, takze urco jsem nedelala naposled.. diky za super receptik
Janca333
(upraveno)
8. 11. 2009, 22:32
@L.e.n.d.a
Leni děkuji jsem ráda že chutnal Já už taky jiný štrůdlík než tento nepeču
blanche
(upraveno)
25. 9. 2009, 13:44
Jani, zkusila jsem závin podle Vašeho receptu...jen jsem musela do těsta přidat vajíčko, abych dosáhla té správné konzistence...jinak se mi těsto pořád drobilo.. Myslíte, že mohl být problém právě v tom pomazánkovém másle?? Blanka
Janca333
(upraveno)
27. 9. 2009, 21:51
@blanche
Blanko, chce to těsto pořádně prodělat rukama. Mouku přidávat kdyžtak postupně. Možná bylo máslo trošku jiné a už tam bylo dost mouky Mě se to nikdy nedrobí Používám většinou choceňské pomazánkové Ale tím vejcem se určitě nic nezkazí
blanche
(upraveno)
29. 9. 2009, 10:58
@Janca333
Jani, podruhé už to určitě vyjde... Jablek máme naštěstí dost...
Janca333
(upraveno)
1. 10. 2009, 18:50
@blanche
držím zrovna včera jsem ho dělala a je to jednoduché a moc dobré
annas
(upraveno)
6. 1. 2009, 10:03
Kdysi jsem závin dělávala, byl moc modrý. Jenže teď se prodávají pomazánková másla od různých výrobců. Můžete doplnit v receptu, který druh pomazánkového másla používáte? Děkuji.
Janca333
(upraveno)
6. 1. 2009, 18:42
@annas
Já používám různá pomázánková másla. Vždycky takové, na jaké narazím v obchodě Jen ne ty levná (Tesco apod.)